Verklaring van betalingsgedrag sluit inlenersaansprakelijkheid niet uit

Als u via het uitzend- of detacheringsbureau arbeidskrachten inhuurt, kunt u ter beperking van het risico dat de Belastingdienst u aansprakelijk stelt voor het betalen van loonheffingen voor ingehuurde arbeidskrachten, vragen om een Verklaring van betalingsgedrag keten- en inlenersaansprakelijkheid. Deze verklaring sluit uw inlenersaansprakelijkheid niet voor honderd procent uit, maar

Verklaring van betalingsgedrag sluit  inlenersaansprakelijkheid niet uit

Als u via het uitzend- of detacheringsbureau arbeidskrachten inhuurt, kunt u ter beperking van het risico dat de Belastingdienst u aansprakelijk stelt voor het betalen van loonheffingen voor ingehuurde arbeidskrachten, vragen om een Verklaring van betalingsgedrag keten- en inlenersaansprakelijkheid. Deze verklaring sluit uw inlenersaansprakelijkheid niet voor honderd procent uit, maar vermindert voor u wel het risico indien het uitlenende bedrijf niet aan haar betalingsverplichtingen voldoet.

De schone verklaring en de verklaring onder voorbehoud

Door de Belastingdienst worden twee soorten verklaringen verstrekt: de schone verklaring, waaruit blijkt dat de uitlener alle aangegeven loonheffingen en btw heeft betaald, en een voorbehoudverklaring. Deze laatste verklaring krijgt de uitlener wanneer de onderneming wordt voortgezet door een curator of bewindvoerder, er een betalingsregeling voor het betalen van de belastingen is afgesproken of wanneer de Belastingdienst uitstel van betaling heeft verleend omdat er een bezwaar- of beroepsprocedure loopt.

Het uitzend- of detacheringsbureau behoort de verklaring omtrent haar betalingsgedrag zelf aan te vragen bij de Belastingdienst. Ontvangt de uitlener geen verklaring van betalingsgedrag, dan bent u in ieder geval gewaarschuwd.

Klik hier op de link voor meer informatie omtrent de Verklaring van betalingsgedrag