Vraag uw toepassing van de beslagvrije voet eind 2013 opnieuw aan

Heeft u een toeslagschuld die u moet terugbetalen? Vergeet dan niet de toepassing van de beslagvrije voet uiterlijk in

Heeft u een toeslagschuld die u moet terugbetalen? Vergeet dan niet de toepassing van de beslagvrije voet uiterlijk in november 2013 opnieuw aan te vragen.

De beslagvrije voet is het is het minimum inkomen waar iemand met schulden zijn vaste lasten -zoals huur, levensonderhoud en ziektekostenverzekering- van moet betalen. Komt uw inkomen door de verrekening van één of meer toeslagen onder de beslagvrije voet (minimaal 90% van het sociaal minimum), dan kunt u de Belastingdienst/Toeslagen vragen om ’toepassing van de beslagvrije voet’. Als de Belastingdienst uw verzoek goedkeurt, wordt het maandelijks te verrekenen bedrag gematigd of wordt de verrekening geheel opgeschort.

Let op: de beslissing van de Belastingdienst om de beslagvrije voet toe te passen, geldt slechts tot het einde van het toeslagjaar! Heeft u bijvoorbeeld in maart 2013 om toepassing van de beslagvrije voet gevraagd en dit gekregen, dan geldt deze beslissing van de Belastingdienst dus tot en met december 2013. Als u wilt dat de Belastingdienst voor het jaar 2014 opnieuw de beslagvrije voet toepast, moet u dit uiterlijk in november 2013 opnieuw aanvragen.